Grădinița de vară: ”Să ne distrăm cu David”

Vacanța de vară reprezintă o mare bucurie pentru copii. Grădiniţa noastră de vară dispune de un program special creat, astfel încât copiii să se distreze în timp ce îşi continuă dezvoltarea psihologică, fizică şi socială.Grădinița de vară este un program educaţional complex, fiecare săptămână de vacanţă oferind călătorii educative şi distractive în acelaşi timp, în diferite domenii ale cunoaşterii, toate desfășurate în aer liber. În cadrul fiecărei teme săptămânale se exersează abilităţile de comunicare, de aplicare în situaţii de viaţă cotidiană a cunoştinţelor dobândite, învăţarea producându-se în contexte informale şi non-formale.

Grădiniţa noastră funcţionează şi în lunile de vară cu programe interactive şi recreative, completate de activităţi educative.

Bun venit vacanță de vară, distracția ne așteaptă!

Programul de vară este următorul:

SĂPTĂMÂNA 1 „LOCUINȚA MEA DE VARĂ E AFARĂ! ”

Copiilor le place să petreacă timp în aer liber, să acumuleze noi experiențe, să lege noi prietenii și toate acestea într-un cadru familiar.
În aceste săptămâni, ne propunem să-i invităm pe cei mici în tabăra organizată în curtea grădiniței noastre unde vom învăța să ne ridicăm propriile corturi și să construim un spațiu primitor în care să ne bucurăm de joacă și distracție.
Vom organiza întreceri cu biciclete și role în parcul din apropierea grădiniței și ne vom bucura de bătaia pistoalelor cu apă. Să înceapă distracția în aer liber!

SĂPTĂMÂNA 2 „ATENȚIE, MOTOR...SE FILMEAZĂ!”

În această săptămână ne propunem să pătrundem în lumea magică a televiziunii și a radioului. Vom încearca să ne testăm abilitățile de actori, cameramani și de regizori. Micile staruri vor fi reprezentate de către copiii „Grădiniței lui David”, copii plini de imaginație, creativitate și talent.
Ne vom înregistra propriul jurnal de știri, vom încerca să ne montăm propriul nostru film și propriul nostru spectacol de talente. Plini de interes și dorință de cunoaștere, vom pătrunde în lumea teatrului prin vizionarea unei piese de teatru în aer liber.

SĂPTĂMÂNA 3 „MICII INGINERI”

În mod natural, copiii sunt curioși și interesați să descopere, pentru ei totul este nou, iar tot ceea ce este nou îi fascinează, îi atrage. În această săptămână, vă invităm să pătrundeți în lumea ingineriei, unde cei mici se vor transforma, prin intermediul jocului în veritabili ingineri. Astfel, copiii, dând dovadă de multă creativitate, își vor realiza propriile mașini pe care le vor decora și înfrumuseța după propria imaginație, iar mai apoi le vor conduce în cadrul concursurilor distractive desfășurate în curtea grădiniței.
Turul virtual la „Muzeul CFR”, îi va purta pe cei mici într-o călătorie imaginară, de la momentul deschiderii primei linii feroviare din Europa și până în prezent. Micii ingineri sunt așteptați cu mic cu mare în aer liber, la expoziția de mașini construită chiar de ei.Abia așteptăm!

SĂPTĂMÂNA 4 „MAGIE ȘI IMAGINAȚIE ÎN BUCĂTĂRIE”

Joaca, veselia, râsetele și pasiunea pentru gătit vor fi cele care ne vor însoți de-a lungul acestei săptămâni. Bucătăria inspiră curiozitatea și gândirea copiilor. Prin experimentare, ei dezvoltă îndemânare și pasiune. Copiii vor învăța lucruri utile despre folosirea ingredientelor și vor experimenta rețete delicioase.
Vom organiza picnicuri în curtea grădiniței, vom pregăti înghețată,
și ne vom întâlni cu chef Mari Balaban, care ne va vorbi, pe înțelesul nostru, despre importanța alimentației sănătoase. Toate acestea ne garantează o săptămână interesantă și distractivă

SĂPTĂMÂNA 5 „DISTRACȚIE ȘI EXPLORARE”

Copiii de astăzi sunt tot mai atrași de explorarea universului, de știință și viitor. Vom fi cercetători, vom explora lumea științei și vom realiza diferite experimente interesante și distractive, pline de mister și culoare. Le propunem copiilor ateliere de LEGO și robotică, acestea având rolul de a le dezvolta imaginația și a le spori încrederea în forțele proprii.
Turul virtual la Observatorul Astronomic ne va răspunde la întrebări legate de sistemul nostru solar, planete, stele, galaxii dar și la întrebarea legată de posibilitatea de a călători în spațiu și timp. Cu siguranță, la finalul acestei săptămâni vom reuși să aflăm o parte din răspunsurile căutate!

SĂPTĂMÂNA 6 „IMAGINAȚIE, CREATIVITATE ȘI CULOARE”

Activitățile artistico-plastice îi ajută pe copii să se relaxeze într-un mod creativ, să-și folosească simțurile, să exploreze emoțiile, să descopere culori și diferite texturi și să ia parte la experiențe de neuitat.
Pentru această săptămână, vă propunem să descoperim împreună pictura în natură pe șevalet în parcul Herăstrău, tehnica origami și taina artizanatului prin “Atelierul de opincărit”. Ne vom transforma în designeri vestimentari și ne vom crea propriile ținute din materiale reciclabile, dând dovadă de multă inventivitate. Vom avea o săptămână interesantă și distractivă!

SĂPTĂMÂNA 7 „CERCETAȘI ÎNDRĂZNEȚI ÎN CĂUTAREA AVENTURILOR”

Săptămâna aceasta vă propunem un mod de viață nou, cercetășia. În cadrul activităților desfășurate, copiii se vor amuza, își vor face noi prieteni, vor învața să experimenteze situații noi, vor descoperi tehnici de supraviețuire în natură și vor învața cum să protejeze mediul înconjurător, respectând motto-ul cercetașilor:
“Promit să fiu bun, înțelegător și protector față de ceilalți și de tot ce mă înconjoară”.La finalul săptămânii, ghidați de principii sănătoase și îmbrăcați în uniforme de cercetași, ne vom distra la “Parcul de Aventură Cernica”.
Va fi o săptămână pe cinste!

SĂPTĂMÂNA 8 „MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS”

În această săptămână le propunem micuților noștri să se bucure de timpul petrecut în aer liber, distracție și mult sport. Cei mici vor descoperi atmosfera Jocurilor Olimpice Antice denumite originar (Olympiakoi Agones) care au constat într-o serie de competiții atletice desfășurate pe o arenă între diferite orașe ale Greciei Antice.
Vom recrea atmosfera Antichității și ne vom bucura de un ambient specific acestei perioade, sub formă de ștafete, jocuri de mișcare, gimnastică ritmică, parcursuri aplicative desfășurate în mod organizat, cu ajutorul cărora copiii vor afla ce înseamnă spiritul de echipă și competitivitatea. La finalul săptămânii, participanții vor primi medalii și vor urca pe podiumul premianților.
Toate aceste jocuri vor contribui la dezvoltarea fizică armonioasă a copiilor, dar și la crearea unei bune dispoziții.

SĂPTĂMÂNA 9 „ALBUM DE VACANȚĂ”

Cu toții ne dorim să păstrăm amintirile de vacanță, să nu uităm momentele frumoase petrecute împreună și tocmai de aceea, vom pune în albumul nostru emoție, culoare, zâmbete și mai ales distracție. Pentru aceste săptămâni, vă propunem multă muzică, dans, voie bună, petrecere în pijamale, deserturi sănătoase și delicioase, confecționarea și înălțarea zmeelor, pictură și multe jocuri distractive în aer liber.
La final de săptămână , ne vom lua rămas bun de la vacanță și vom viziona un film pentru copii la cinema.
Cu gândul la următoarea vacanță, vă urăm un început de an școlar plin de realizări!

Pe lângă temele de studiu copiii se vor putea bucura şi de activităţi opţionale. Grădiniţa noastră vă oferă:

Clubul de Limba Engleză

Pentru ca diplomaţia şi eleganţa poporului britanic să îndrume şi să completeze povestea noastră.

Club de Pictură şi Modelaj

Arta este singurul mijloc prin care poţi descoperi imaginaţia şi emoţiile copilului.

Club de Matematică Distractivă

Jocurile matematice dezvoltă gândirea şi descoperă enigmele existenţei.

Call Now Button