Jocul și importanța lui

Jocul și importanța lui

    “Copiii nu au nevoie de multe jucării. Cea mai bună jucărie pe care o poate avea un copil este un părinte care să se așeze pe podea și să se joace cu el. “ ( Bruce Perry)

     Jocul ne permite nouă, adulților să vedem lumea prin ochii copiilor, ne oferă posibilitatea de a petrece momente unice alături de cei mici. Prin joc, copiii învață să descopere lumea, să cerceteze ce anume îi interesează și să își întărească încrederea în propriile forțe. Jocul reprezintă cu siguranță un limbaj comun al celor mici, prin care aceștia exprimă ceea ce trăiesc, gândesc sau simt.  Prin joc, copiii își dezvoltă gândirea logică, imaginația dar și creativitatea.

Acesta contribuie la dezvoltarea armonioasă a copiilor, la formarea unor deprinderi elementare și îi învață pe cei mici să socializeze cu copii de vârsta lor, adaptându-se astfel regulilor societății. Când jocurile prezintă interes, provocare și amuzament, copiii participă cu plăcere la acestea. Cerința principală pentru ca un copil să se joace, o reprezintă imaginația. Este important ca jocurile propuse să fie adecvate vârstei și fiecare temă să reușească să le capteze atenția. Prin joacă le putem transmite copiilor diferite valori, îi putem învăța diferența dintre bine și rău. Momentele plăcute cum ar fi cititul, povestitul de istorioare și jocurile de rol sunt modalități distractive prin care cei mici învață să își dezvolte gustul pentru literatură. F.iecare joc prezintă o anumită regulă pe care participanții o respectă, aceștia fiind stimulați prin aplauze și încurajări.

Prin acest articol, vă invit dragi părinți, să redeveniți copii, să fiți amuzanți, creativi și să vă bucurați de inocența copiilor dumneavoastră. Cu drag, Mădălina Vieru

 Call Now Button