Vine vara bine-mi pare…!

Vine vara bine-mi pare…!

  • Joc de atenție “Roșu și negru”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Alcătuiți o scurtă poveste sau un text în care să apară frecvent cele două culori: roșu și negru și înregistrați-vă vocea. Spuneți-le să ia o foaie de hârtie pe care să o îndoaie în două coloane. Una o va marca cu o bulină roșie, iar cealaltă cu o bulină neagră. Spuneți-le să asculte înregistrarea și atunci când aud cuvintele „roșu” sau „negru” să deseneze câte un punct sau o linie în coloanele corespunzătoare celor două culori.
Jocul îi va ajuta să își exerseze atenția și capacitatea de concentrare. Spor la treabă!

  • Joc logic “Găsește diferența”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Jocul îi va ajuta pe cei mici să își dezvolte atenția, răbdarea și să se distreze. Distracție plăcută!

  • Activitate practică “Coșul bunicii”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Ajut-o pe Scufița Roșie să pregătească coșul bunicii . Astăzi vă invit să vă distrați împreună cu Scufița Roșie. Recunoașteți, decupați și lipiți în coșuleț, legume pentru bunicuța. Distracție plăcută!

  • Joc de dezvoltare personală “Ne jucăm și învățăm sentimentele”, Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Un prim pas pentru ca micuțul să învețe să-și exprime sentimentele și să le înțeleagă pe cele ale celorlalți, este să identifice corect expresiile feței și limbajul corpului. Îl puteți ajuta în acest sens propunându-i un joc simplu, ce se bazează pe recunoașterea diferitelor stări/sentimente. Mai întâi, pregătiți niște carduri.
Veți avea nevoie de: bucăți de carton, markere, lipici, imagini decupate (din cărți sau reviste) ce reprezintă oameni cu diverse expresii faciale. Pentru început, selectați sentimente ce reprezintă emoții precum: bucurie, teamă, furie, etc, dar și emoții mai complexe, ca de exemplu a fi surprins, mirat, îngrijorat, plictisit, s.a. (acestea pot fi reprezentate atât prin chipuri, cât și prin limbajul trupului).
Lipiți pozele decupate pe cartoane. Arătați-le copilului rând pe rând și rugați-l să identifice o anumită stare/emoție. După aceea, spuneți-i să numească o stare/un sentiment opus a ceea ce a văzut pe cardul ales. (de exemplu, în loc de “furios” să spună “liniștit”.). Distracție plăcută!

  • Activitate practică “Nisip pufos din făină”, Grupa Mini, Nivel de vârstă 2-3 ani (Rădulescu Florina)

Activitățile senzoriale le aduc multă bucurie celor mici. Pregătiți împreună nisipul pufos, costumându-l pe cel mic cu un halat alb și o bonetă. Toate ingredientele și obiectele de care veți avea nevoie le găsiți în acasă: făină, ulei (cel mai simplu),un bol, un platou, linguri pentru măsurat, pahare, boluri mici, forme pentru nisip. Pentru a avea o consistență perfectă, e nevoie să vă conduceți după proporția 1:8, ceea ce ar însemna 1 cană ulei și 8 făină. Este important să se folosească măsuri exacte pentru ca aluatul să nu devină lipicios. Este o activitate senzorială distractivă și foarte accesibilă, iar cei mici își vor dezvolta și motricitatea fină a mâinilor. Distracție plăcută!Call Now Button