Săptămâna copilăriei-Grupa Mică

Săptămâna copilăriei-Grupa Mică

  • Activitate practică „Flori colorate” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Activitatea de azi ne învață cum să ne folosim de cercuri din hârtie, pentru a crea flori. Cercurile, le pliem pe jumătate și le așezăm câte 6 bucăți, pentru a crea o floare. Cel mai important rol pe care îl au activităţile practice în dezvoltarea personalităţii copiilor este dezvoltarea imaginaţiei şi implicit al creativităţii. Spor!

  • Joc de rol „Spectacol” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Ce le place copiilor cel mai mult? Spectacolul. Invitați-l pe cel mic să-și creeze propriul joc, unde dumneavoastră veți fi publicul. Singura regulă este că cel mic trebuie să creeze singur spectacolul în jurul unei activități alese. (karate, dans, teatru sau gimnastică). Dacă aveți mai mulți copii, încurajați-i să lucreze la o coreografie. Ei aleg muzica și dezvoltă mișcări diferite înainte de a se manifesta într-un mic spectacol. Odată ce sunt pregătiți să se desfășoare, îi puteți filma ca să aveți amintiri plăcute la care să vă uitați împreună peste ani.

  • Activitate practică „Albina buclucașă” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Pentru a capta atenția celui mic veți avea nevoie de cartoane colorate, foarfecă și lipici. Decupați 3 cercuri galbene, 2 cercuri negre, un 1 cerc alb și 2 bucăți mici pentru antene. După care 5 din cele 6 cercuri se folosesc pentru corpul albinei, iar ultimul cerc (alb), tăiat in jumătăți va reprezenta aripile. Această activitate dezvoltă spiritul de observaţie şi obişnuieste copilul să vadă bine, să-şi îndrepte atenţia asupra amănuntelor, să măsoare şi să analizeze modul de lucru. Spor la treabă!

  • Joc distractiv „De-a v-ați ascunselea” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Acesta este un joc foarte dinamic în care o persoană trebuie să-i găsească pe ceilalți participanți care se ascund. În timpul jocului, Încearcă să înveți copiii să folosească indicații precum “mai aproape”, “fierbinte” sau “rece” și “mai departe” pentru a descrie cât de departe este obiectul sau persoana și pentru a-i învăța conceptul de distanță. Ca să faci totul mai amuzant, jucătorul care a fost găsit rapid trebuie să efectueze o “pedeapsă” care poate include exerciții clasice cum ar fi sărituri sau genuflexiuni! Distracție plăcută!

  • Joc logic „Găsește umbra” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Astăzi, vă propun o fișă cu un interesant joc de asociere. Captarea atenției o veți realiza cu ajutorul fișei de lucru. Iar scopul jocului este de a decoperi imaginile cat mai rapid. Acestă activitate are ca scop îmbunătățirea capacității de concentrare și atenția la detalii.

  • Joc distractiv „Cursa cu obstacole” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Folosiți-vă de tot ceea ce aveți prin casă, obiecte și mobilier. Și puteți realiza provocări inedite pentru a-l face pe cel mic să se miște. De exemplu, plecați la plimbare prin casă, iar dacă întâlniți un scaun sau o masă, cel mic va trebui să se târască pe sub ele. Cel mic va obține un scor mare numai dacă reușește să treacă peste toate obstacolele întâlnite. Acest joc are ca scop distracția și îi va dezvolta celui mic capacitatea de concentrare și atenția. Stabiliți prin joacă o relație onestă cu copilul dumneavoastră! Respirați profund, relaxați-vă și pregătiți-vă să transformați o zi aparent plictisitoare, într-una cu zâmbetul pe buze cu ajutorul acestui joc. Distracție plăcută!

  • Joc distractiv „Dansăm printre sticle” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Aveți nevoie de 10 sticle, pentru a pregăti scena de dans. După care aranjați cele 10 sticle într-un rând, lăsând între ele o distanţă de lungimea unei sticle. Iar acum să vedem cine poate să parcurgă, dansând, rândul de sticle fără să răstoarne nici o sticlă? Hazul va fi foarte mare, pentru că participanții vor executa un adevărat dans, balansându-se în toate direcţiile, de teamă să nu răstoarne sticlele. (proba se mai poate face şi cu 3-4 participanţi simultan). Acest exercițiu îi va dezvolta celui mic puterea de concentrare și atenția, dar și distracția va fi pe măsură. Distracție plăcută!

  • Joc de atenție „Descoperă culoarea” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Astăzi, vă propun o fișă de lucru distractivă, dar și educativă cu ajutorul căreia cei mici iși vor aminti culorile și mijloacele de transport. Captarea atenției o veți realiza cu ajutorul fișei de lucru. Acestă activitate are ca scop îmbunătățirea capacității de concentrare, dezvoltarea gândirii logice și atenția la detalii.

  • Joc distractiv „Obiectul încărcat cu electricitate” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

În încăpere sau pe terenul de joacă, trebuie să împrăştiați diferite obiecte. În timp ce unul din jucători se află afară, ne înţelegem care dintre obiecte va fi considerat electrizant. După ce revine jucătorul de afară, i se spune că unul dintre obiecte este electrizant. Jucătorul trebuie să descopere acel obiect. Va atinge cu mare precauţie, pe rând, obiectele, dar nu se întâmplă nimic. În clipa în care atinge obiectul fixat de noi, ca fiind încărcat cu electricitate, toţi jucătorii încep să ţipe, aşa încât căutătorul obiectului tresare aşa de puternic, de parcă s-ar fi electrocutat. Distracție plăcută și spor la joacă!

  • Fișă de antrenament grafic „Unește punctele și colorează” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Scrisul este o activitate complexă, dificilă deoarece implică atât efort intelectual cât și fizic în reproducerea semnelor grafice. Preșcolarii folosesc încă de la grupa mică instrumente de scris cu ajutorul cărora trasează diferite forme. În ceea ce privește exercițiile grafice recomandate pe nivel de vârstă, vă propun următoarele: punctul, linia orizontală, verticală și șerpuită.



Call Now Button