Săptămâna copilăriei-Grupa Mare

Săptămâna copilăriei-Grupa Mare

 • Povestea educatoarei “Povestea broscuței surde”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Astăzi vă propun „Povestea broscuței surde”, o istorioară cu morală despre optimism și încrederea în forțele proprii, pentru cei mici și mari. După ce veți ajunge la finalul poveștii veți înțelege ce importanță are încrederea în sine și mai ales faptul că nu trebuie să ascultăm de cei din jurul nostru care încearcă să ne descurajeze. Așadar, dragii mei, fiți curajoși, încrezători în forțele voastre și veți reuși în viață tot ceea ce vă veți propune. Audiție plăcută!

 • Ghicitori, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Vă plac ghicitorile? Sunt sigură că da, mai ales că aveți în acest mod prilejul de a demonstra cât de isteți sunteți. De aceea vă propun câteva.Distracție plăcută la ghicit!

 • Joc logic “Găsește perechea”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Pentru acest joc veți avea nevoie de două sau mai multe cofraje pentru ouă și de mai multe jucării sau obiecte din casă, cel puțin câte două din aceeași categorie (2 animale, 2 monede, 2 nasturi, 2 mașini, etc). Într-un cofrag puneți 2, 4 sau 6 obiecte diverse, în locuri separate. Arătați-i copilului conținutul cofragului, după care închideți-l și aduceți altul gol. Misiunea sa va fi să caute obiecte identice sau asemănătoare cu cele văzute în primul cofrag și să le pună în cel de al doilea, având grijă să respecte ordinea din primul. Distracție plăcută!

 • Activitate practică -Origami-“Broscuța jucăușă”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Pentru că ieri am aflat de la o simplă broscuță cât de importantă este încrederea în sine, astăzi vă propun să confecționăm personajul poveștii.
Materiale necesare: 2 coli de hârtie (una de culoare verde și cealaltă orice culoare doriți), cariocă neagră și verde, lipici, foarfecă. Fazele craftului le aveți atașate în fotografii. Spor la lucru și distracție plăcută!

 • Dezvoltarea limbajului, “„Râd mereu” și „Au, mă doare!”, memorizare, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Dragii mei, astăzi vă propun două poezii cu un mesaj important pentru cei mici. Ceea ce trebuie să rețină copiii din ele, este faptul că este foarte bine să îți exprimi emoțiile. În cazul de față este vorba despre exprimarea bucuriei prin râs și a supărării prin plâns.

 • Experiment-“Cristale de sare”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Aveți nevoie de:

 • Apă
 • Sare
 • Un borcan
 • O bucată de sfoară sau sârmă plușată
 • Un creion
  Ce trebuie să faceți:
  Puneți apa la fiert într-o oală. Când începe să fiarbă, turnați sare – e nevoie de o cantitate destul de mare – până când observați că se formează cristale la suprafața apei și amestecați. Turnați apa în borcan. Prindeți sfoara sau sârma plușată (care poate fi modelată în orice formă doriți – inimă, frunză etc) de un creion și introduceți-o în apă. Veți observa că după câteva ore încep să se formeze cristalele de sare, însă cele mai mari și mai frumoase se vor forma în câteva zile.
  Acest experiment le va dezvolta copiilor gândirea logică, curiozitatea, răbdarea și îi va ajuta să înțeleagă anumite fenomene care au loc în jurul lor. Distracție plăcută!
 • Activitate plastică -“Desene vorbitoare”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Pentru această activitate aveți nevoie de coli de hârtie, creioane colorate sau carioci. Fiecare dintre voi va crea un desen (despre orice) după care îi va spune celuilalt cât mai multe despre desenul său, ca și cum desenul s-ar prezenta: ce culori a folosit, ce reprezintă fiecare element desenat, etc. Activitatea le va dezvolta copiilor imaginația, vocabularul și vă va distra. Distracție plăcută!

 • Dezvoltarea limbajului, “„Răbdarea e lucru mare” și „George nu are răbdare”, memorizare, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Astăzi vă propun două poezii amuzante despre răbdare și nerăbdare. Spor!Call Now Button