În pași de joacă-Grupa Mică

În pași de joacă-Grupa Mică

  • Joc pentru recunoașterea culorilor „Găleata cu vopsea”  – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Pentru captarea atenției veți avea nevoie de un urs de pluș, care este foarte supărat, pentru că a răsturnat cutiile colorate. Iar acum, nu reușește să își amintească ordinea acestora și să pună la locul lor pătratele potrivite. Așadar are nevoie, de ajutorul celui mic pentru a le sorta și pentru a denumi obictele și culorile corespunzătoare. Mai jos am atașat fișele ursului, înainte de a începe, decupați toate pătratele cu obiecte și amestecați-le. Aceste fișe au ca scop îmbunătățirea capacității de concentrare, atenția la detalii, sortarea de obiecte și răbdarea. Spor!

 

 

  • Joc de mișcare „Fuga pe cartoane colorate”  – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Pentru început, stabiliți pista de alergare. După care, pentru fiecare jucător sunt necesare două coli cartonate A4. Când cel care comandă jocul, dă startul, concurenţii îşi aşază un picior pe unul din cartoane şi aranjează repede celălalt carton în faţa primului pentru a putea aşeza şi al doilea picior tot pe carton. Apoi, se ridică primul carton, se aşază în faţa celuilalt şi astfel se continuă jocul, călcând numai pe cartoane până la atingerea ţintei. Nu este permis să se lase distanţă între cartoane, ele trebuie aşezate cu marginile una lângă alta. Acest joc le va dezvolta celor mici atenția, concentrarea și îndemanarea. Distracție plăcută!

 

  • Joc de atenție “Cine răsucește mai repede?” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Pentru acest joc aveți nevoie de bețe și sfoară. De clanţa unei uşi se leagă atâtea sfori de mărime egală, câţi jucători participă. La capetele şnururilor, jucătorii încep să răsucească, fiecare câte un şnur, pe câte un băț. Cine răsuceşte mai repede este declarat învingător. Acest joc îi va încânta pe cei mici și le va dezvolta atenția.

 

  • Fișă individuală “Găsește perechea” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Astăzi, vă propun câteva fișe de lucru distractive, dar și educative, cu ajutorul cărora cei mici iși vor aminti culorile și vor forma perechi. Captarea atenției o veți realiza cu ajutorul fișei de lucru. Acestă activitate are ca scop îmbunătățirea capacității de concentrare, dezvoltarea gândirii logice și atenția la detalii.

             

 

  • Joc de motricitate “Tunelul” – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Avem nevoie de două echipe. Fiecare echipă participantă îşi aşează concurenţii unul în spatele celuilalt, toţi cu picioarele depărtate, pentru a crea astfel un tunel prin care să poată trece mingea. Primul din şir lansează mingea prin tunel. În cazul în care mingea se opreşte prin tunel, ceilalţi o vor ajuta cu mâinile să ajungă la capătul tunelului. Când mingea a ajuns la capătul tunelului, ultimul o prinde în mână şi vine în faţa şirului, repetând aceeaşi operaţiune de lansare a mingii prin tunel. În momentul în care primul care a lansat mingea prin tunel devine ultimul din şir, echipa respectivă câştigă! Atenţie: echipele trebuie să aibă acelaşi număr de concurenţi, în caz contrar sau iese cineva, ori unul (sau mai mulţi) dintre concurenţi aleargă de două ori. Acest joc are ca scop cooperarea, lucrul în echipă și distracția. Să-nceapă distracția!

 

  • Exerciții logopedice utile – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Aceste exerciții au ca scop asocierea corectă a respirației cu pronunția, formarea unui ritm de vorbire cursiv, dezvoltarea respirației diferențiate și relaxarea generală a organismului. Cuvintele ies mai ușor când suntem veseli. Zâmbim când vorbim și atunci cuvintele vor ieși cu bucurie din gură. Exercițiul se va realiza în oglindă:

– Cum vorbești când ești supărat? Copilul se va uita în oglindă și va descrie fața pe care o are când este supărat și vorbește: sprâncenele sunt încruntate, ochii sunt înlăcrimați/triști, gura e mică, iar cuvintele ies tare greu.

– Cum vorbești când ești bucuros? Copilul se va uita în oglindă și va descrie fața pe care o are când este bucuros și vorbeste: ochii sunt veseli, gura zâmbește, iar cuvintele ies frumos și cu putere din gură.

Greierele (copilul) dirijor:

– Mămăruță vei trage cu putere aerul pe nas și vei cânta așa: “E-i-aaa!”

Alte variante: “Aiaaaaa!; Eiaaa!; Oiaaa!; aiaaa!; Eee-iii-ooo-eee-iii-ooo!; Ooo-uuu-aaa-ooo-uuu-aaa!; Baaa-beee-biii!; Booo-buuu-baaa!; Taaa-teee-tiii!; Tooo-tuuu-taaa!”

 

  • Joc de mișcare „Balonul săltăreț”  – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Jucați-vă cu un balon și învățați împreună părțile corpului. Ridicați în aer un balon, folosindu-vă de anumite părți ale corpului: capul, mâna, piciorul, nasul. Explicați-i micuțului ce înseamnă fiecare parte a corpului, cu siguranță, el va fi foarte receptiv.

 

 

  • Joc distractiv „Mima”  – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Astăzi, vă propun să jucați mima. Psihologii spun că acesta este unul dintre cele mai amuzante jocuri pentru copii. Scopul acestui joc este de a-i stimula imaginația celui mic. Jocul devine și mai interesant atunci când implicați mai multe persoane (mama, bona, bunica, tata, copiii,  etc). Participanții trebuie să exprime un cuvânt, o idee, o acțiune mimând despre ce este vorba. Pentru ca jocul să devină și mai interesant, înainte de a începe pictați-vă pe față. Distracție plăcută!

 

  • Joc de rol „Doctorul și pacientul”  – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)

Copiii adoră jocul acesta și se simt responsabili să facă o treabă importantă. Iar psihologii sunt de părere că, mai ales, copiii mici, se tem de doctor întrucât nu știu ce urmează să se întâmple. Iată de ce este necesar să încercați, folosind cuvinte cât mai simple, să-i explicați cum va decurge vizita la doctor. De asemenea, îl puteți face pe cel mic să privească mai relaxat vizita la doctor, dacă îl veți implica într-un joc de rol. Spre exemplu, dacă mersul la doctor are drept scop un vaccin sau o injecție, alegeți jucăriile preferate și imaginați-vă cum se vor desfășura lucrurile. În acest fel, copilul va ajunge să asocieze mai puțin durerea și teama cu mersul la medic. Lăsă-ți copilul să vă bandajeze piciorul (sfătuiți-l cum să se ferească de accidente și ce să facă în cazuri de urgență). Lăsați-l să vă ungă cu o crema “miraculoasă” și să vă dea pastile. Spor la joacă!

 

  • Joc logic „Găsește jumătatea”  – Grupa Mică, Nivel de vârstă 3-4 ani (Grigorescu Lorena)
Pentru astăzi vă propun trei fișe distractive și interesante despre mijloacele de transport, unde cei mici vor avea de căutat jumătatea acestora.Captarea atenției se realizează cu ajutorul fișei de lucru.
Scopul acestei activități este dezvoltarea gândirii logice, a memoriei și a perseverenței copiilor.

 

 Call Now Button