În pași de joacă-Grupa Mijlocie

În pași de joacă-Grupa Mijlocie

  • Tur virtual „Cetatea Făgăraș”,  Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Dragii mei, călătoria noastră în lumea castelelor continuă. Astăzi vă invit să descoperiți “Cetatea Făgăraș”, unul dintre cele mai frumoase castele din lume, devenită celebră, în momentul în care a fost preluată de Mihai Viteazul. Scopul acestei activități este distracția și familiarizarea copiilor cu trecutul istoric al țării noastre. Distracție plăcută!

  • Joc distractiv „Tenis cu baloane”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Pentru astăzi vă propun, mișcare, distracție și vă invit să jucați tenis cu baloane.
Captarea atenției se realizează cu ajutorul materialelor de lucru.
Materiale necesare:
-2 farfurii de unică folosință din carton
-2 spatule de lemn
-scotch
-baloane
Pentru a realiza paletele, este necesar să lipiți cele 2 spatule cu scotch pe spatele farfuriilor.
Paletele fiind gata, umflați baloanele și puteți începe meciul de tenis. Scopul acestei activități este distracția și satisfacția nevoii de mișcare.
Să câștige cel mai bun!

  • Fișă matematică „Colorează corect”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Pentru astăzi vă propun o fișă matematică plină de culoare și parfum. Prin intermediul acestei fișe, se urmărește serierea unor obiecte după un criteriu dat: culoare. Captarea atenției se realizează cu ajutorul fișei de lucru. Scopul acestei activități este distracția, dezvoltarea gândirii logice, memoriei și a perseverenței copiilor. Spor la lucru și distracție plăcută!

 

  • Activitate practică „Construcții din bețișoare”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Vă mai amintiți? In continuare, vă propun un joc clasic, pe care îl cunoaștem cu toții din copilărie și care se referă la construcțiile din bețișoare (de chibrit, de plastic). Cu ajutorul acestora, putem construi diferite obiecte din mediul înconjurător, animale, forme geometrice, cifre și litere. Scopul acestei activități este distracția, stimularea imaginației și a creativității. Distracție plăcută!

 

  • Memorizare poezie „Spaima cireșelor”,de Oltea Paraschiv, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Învățând și recitând versuri, copiii descoperă în cuvinte sensuri noi, neașteptate, își însușesc figuri poetice care odată intrate în vocabularul lor, îl colorează, îl nuanțează. Pentru astăzi vă propun poezia “Spaima cireșelor”. Captarea atenției se realizează cu ajutorul unor cireșe pe care mama le va pune la urechi sub forma unor cercei. Scopul acestei activități îl reprezintă dezvoltarea gândirii logice, atenției, auzului fonematic. Distracție plăcută!

  • Activitate plastică „Să desenăm cireșe”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Dacă v-a plăcut poezia și vreți să învățați să desenați cireșe, vă propun această fișă de lucru. Captarea atenției se realizează cu ajutorul fișei.
Scopul acestei activități este distracția, dezvoltarea imaginației și a creativității. Spor la lucru!

 

  • Activitate distractivă „Distrează-te și învață cu spinner-ul ”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Dragii mei, sunt convinsă ca fiecare dintre voi are în casă câte un spinner. Astăzi, vă propun o super idee: lipiți o bulină roșie pe unul din brațele spinner-ului, după care îl așezați în mijlocul fișei, rotiți și start joc!
Regulile jocului: pe rând, fiecare jucător va roti spinner-ul și va denumi imaginea pe care se oprește brațul cu bulină. Va despărți cuvântul în silabe și va alcătui o propoziție. Fiecare răspuns corect va primi câte o bulinuță roșie. Câștigă jucătorul care a acumulat cele mai multe bulinuțe. Scopul acestei activități este distracția, despărțirea corectă a cuvintelor în silabe și alcătuirea de propoziții corecte din punct de vedere gramatical. Distracție plăcută!

 

  • Joc distractiv „Dans printre sticle”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Pentru a juca acest joc, trebuie să aranjați 10 sticle de plastic într-un rând, lăsând între ele o distanță de lungimea unei sticle.
Fiecare participant este lăsat mai întâi să treacă printre sticle fără a fi legat la ochi.
După ce a făcut această probă, vă fi legat la ochi. Pe furiș, unul dintre participanți îndepărtează sticlele. Hazul va fi foarte mare deoarece jucătorul va executa un adevărat dans, balasându-se în toate direcțiile, de teamă să nu răstoarne  sticlele care oricum nu mai există.
Scopul acestei activități este distracția și satisfacerea nevoii de mișcare. Distracție plăcută!

  • Activitate plastică „Ne distrăm cu acuarele și sare”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Dragii mei, vă invit să realizați un desen. Îl colorați cu acuarele, iar apoi puneți sare peste el, înainte ca acesta să se usuce.
Sarea se va dizolva și trebuie să înlăturați surplusul rămas.
Lăsați planșa la uscat. La final veți avea o mare surpriză și veți observa că ați realizat o adevărată operă de artă. Scopul acestei activități este distracția și îmbogățirea simțului artistic. Distracție plăcută!

 

  • Puzzle distractiv, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Știu ca vă plac puzzle-urile și de aceea, vă invit la distracție. Scoateți la imprimantă imaginea propusă, lipiți-o pe un carton, după care decupați cu grijă, după contur, fiecare bucată în parte. Scopul acestei activități este distracția, dezvoltarea atenției și a gândirii logice.
Distracție plăcută!Call Now Button