În pași de joacă-Grupa Mare

În pași de joacă-Grupa Mare

  • Joc logic- “Găsește diferența”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Scopul jocului este acela de a exersa spiritul de observație, atenția, memoria și perseverența copiilor. Propuneți-le să se transforme în mici detectivi care să descopere diferențele dintre imagini. Vă reamintesc că este foarte important ca în timpul lucrului să nu îi întrerupeți pentru a nu le distrage concentrarea și atenția. Spor!

 

  • Fișă individuală- “Umbrela adunărilor”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Pentru că se apropie clipa mult așteptată când cei mici vor deveni școlari, vă propun în următoarea perioadă rezolvarea unor fișe matematice care îi va ajuta să își fixeze număratul, adunarea și scăderea în limitele 1-10 într-un mod distractiv. Astăzi, micii matematicieni pot rezolva adunările de pe această umbrelă, după care o pot colora conform rezultatelor obținute. Dragii mei isteți, vă urez spor la lucru!

 

  • Joc matematic- “Labirintul lui Aricel”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Dragii mei matematicieni, Aricel vă invită să rezolvați următorul labirint. Dacă ieri ați avut de efectuat numai adunări, Aricel vă pune la încercare și vă roagă să rezolvați și exerciții cu scăderi în limitele 1-10. Lucrați cu mare atenție, căci numai efectuând corect adunările și scăderile veți reuși să îl ajutați pe micul arici și să îi demonstrați cât sunteți de isteți. Spor la lucru!

 

 

  • Activitate practică “Rachete zburătoare”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Astăzi vă propun să vă confecționați singuri o jucărie amuzantă, „Rachete zburătoare”. Aveți nevoie de un balon, cartoane colorate, scotch, lipici și sfoară. Modelul îl găsiți în fotografia atașată. Activitatea are ca scop dezvoltarea unor deprinderi practice, exersarea imaginației și răbdării. Spor la lucru și distracție plăcută!

 

  • Activitate matematică “Balonul colorat”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Mici matematicieni, astăzi vă invit să rezolvați exercițiile de pe balon, după care să îl colorați în funcție de rezultatele obținute.
În acest mod vă veți distra, veți repeta număratul în limitele 1-10 și veți putea să demonstrați cât de ușor puteți rezolva adunările și scăderile cu mai multe elemente.Succes!

 

  • Experiment “Culori magice”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Dragii mei, vă propun un experiment foarte simplu. Sunt sigură că aveți în casă bomboane Skittles. Știu că vă plac pentru că sunt frumos colorate, dar credeți-mă, că nu sunt deloc sănătoase. Așa că mai bine haideți să facem din ele niște modele multicolore. Aveți nevoie de o farfurie, bomboane și apă. După ce așezați bomboanele pe farfurie sub ce formă doriți voi, turnați cu atenție apă, așteptați câteva momente și veți vedea magia care se produce. Distracție plăcută!

 

  • Fișă individuală- “Vaza cu operații”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Martinel vă invită să rezolvați exercițiile de pe vaza cu flori. Sunt sigură că veți reuși să adunați și să scădeți corect. La final vă veți distra, colorând-o conform rezultatelor obținute după rezolvarea sarcinilor.  Spor la lucru!

 

  • Activitate practică “Curcubeul”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Astăzi vă propun să obțineți un curcubeu chiar la voi acasă. Pentru acest experiment aveți nevoie de o bucată de hârtie (lavetă de bucătărie), cutie cu carioci colorate, un vas transparent, o clamă pentru hârtie și o bucată mică de ață. Tăiați o fâșie din lavetă, trasați pe marginea îngustă cu ajutorul cariocilor culorile curcubeului în ordinea corectă (ROGVAIV), îndoiți hârtia în două sub forma unui semicerc, introduceți-o întru-un vas mic și așteptați să se întindă culoarea până obțineți un curcubeu pe care îl puteți suspenda cu ajutorul unei clame de birou și a unei ațe.
Scopul acestei activități este acela de a fixa ordinea culorilor curcubeului, de a exersa răbdarea și îndemânarea copiilor. Distracție plăcută!

 

  • Joc matematic- “Ghici, ghici ce se ascunde aici?”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Dragii mei, nu este așa că matematica poate fi distractivă? Dacă nu v-ați convins încă, vă propun următoarea fișă. Nu cred că vă va descuraja numărul mare al exercițiilor. Credeți-mă că va merita efortul mai ales că la final veți avea o surpriză plăcută.
Spor la lucru!

 

  • Activitate practică “Omida”, Grupa Mare, Nivel de vârstă 5-6 ani (Ezaru Doina)

Dragii mei vă propun să vă confecționați o nouă jucărie: „Omida”. Aveți nevoie de hârtie verde, un cater, un creion, lipici, două bețe pentru frigărui.
Modul de lucru:
– Se ia o foaie de hârtie de culoare verde de 15/15 cm;
– Pe o latură se trasează la distanță de 3 cm o linie orizontală dintr-o parte în alta a hârtiei;
– Pe latura opusă se trasează la fel o linie orizontală la distanță de 1 cm dintr-o parte în alta;
– Pe fiecare linie orizontală se delimitează segmente la 1 cm distanță și se unesc cu creionul
– Cu ajutorul riglei și a caterului se decupează pe liniile verticale dintr-un capăt în celălalt;
– Se îndoaie foaia de hârtie pe liniile trasate orizontal;
– Se pune lipici pe spațiul delimitat în partea de jos și se lipește hârtia;
– În cele două capete se introduc două bețe pentru frigărui;
– La unul din capete se lipește capul omidei;
Activitatea are ca scop distracția, exersarea unor deprinderi practice în vederea obținerii unor modele, a creativității și perseverenței. Spor la lucru, dragii mei!

 Call Now Button