Ne distrăm și învățăm-Grupa Mijlocie

Ne distrăm și învățăm-Grupa Mijlocie

  • Tur virtual „Castelul Banffy, Bonția”, județul Cluj Napoca, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Pentru acest început de săptămână, vă propun să descoperiți unul dintre cele mai spectaculoase castele din România, numit și “Versailles-ul Transilvaniei”, renumit prin arhitecturile baroc, renascentiste, romanice și neogotice. Scopul acestei activități este distracția și îmbogățirea cunoștințelor copiilor legate de trecutul istoric al țării noastre.

  • Dans și mișcare „Zumba Kids”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Prin dans, copiii își dezvoltă coordonarea, memoria, creativitatea și disciplina. Așa că, dragii mei, vă invit ca împreună cu părinții să vă bucurați de pașii de dans, de muzică și de multă distracție. Distracție plăcută!

  • Fișă matematică „Ajută ariciul!”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)
Dragii mei, astăzi vă propun o fișă matematică haioasă, distractivă dar mai ales educativă cu ajutorul căreia vă veți reaminti piesele geometrice, culorile dar și raportarea numărului la cantitate. Captarea atenției se realizează cu ajutorul fișei de lucru.
Scopul acestei activități este distracția, dezvoltarea gândirii logice și a atenției. Spor la lucru!
  • Poveste „Iepurele și ariciul”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)
Poveștile reprezintă pentru copii o formă de joc din care ei învață semnificațiile și valorile vieții reale, îi ajută să ia propriile decizii, să învețe diferența dintre bine și rău, să emită judecați de valoare. Pentru astăzi vă propun povestea: “Iepurele și ariciul” de frații Grimm.
Captarea atenției se realizează cu ajutorul ariciului din fișa matematică propusă. Lectură plăcută!
  • Poezie „Cum să faci un curcubeu”, de Silvia Miller Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Dragii mei, pentru astăzi vă propun poezia “Cum să faci un curcubeu” de Silvia Miller.

Vrei să faci un curcubeu?
Nu-i ușor dar nu-i nici greu,
Fii atent copilul meu,
Fă-l așa, cum te ’nvăț eu!

Ai nevoie de culori
De la fructe, de la flori,
De la soare, cer, legume,
De la ce-i frumos în lume!

Ai nevoie, dragă frate,
De șapte culori surate
Când le strigi să vină toate
Curcubeul să-ți arate!

Scopul acestei activități este distracția și memorarea logică a versurilor poeziei.  Distracție plăcută!

  • Fișă individuală „Colorează curcubeul!”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Copiilor le place foarte mult să fie creativi și să își dezvolte imaginația. Prin fișa propusă astăzi, ei își îmbunătățesc capacitatea de concentrare, atenția la detalii și răbdarea.  Captarea atenției se realizează cu ajutorul fișei de lucru. Spor la lucru și distracție plăcută!

 

  • Fișă de antrenament grafic „Ajută fiecare stropitoare să ude floarea.”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina

Astăzi vă propun să vă distrați executând trei tipuri de linii: linia frântă, curbă și verticală. Captarea atenției se realizează cu ajutorul fișei de lucru. Scopul acestei activități îl reprezintă familiarizarea copiilor cu instrumentul de scris, precum și formarea deprinderii de a trasa corect semne grafice. Spor la lucru.

 

  • Activitate plastică „Distrează-te cu plastilină”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Dragii mei, în continuare vă propun un joc distractiv cu plastilină. Captarea atenției se realizează cu ajutorul unei pălării.
Materialele necesare:
-plastilină.
-hârtii mici.
-pălărie.
Desfășurare:
Participanții jocului vor pregăti bucăți de plastilină foarte moi. Într-o pălărie veți așeza bucăți de hârtie pe care au fost desenate diferite obiecte. Pe rând, fiecare jucător va extrage un bilețel și va modela obiectul desenat. Câștigă cel care va reuși să ghicească cât mai repede obiectul ce urmează să se modeleze. Scopul acestei activități este distracția, dezvoltarea mușchilor fini ai mâinii, a imaginației și a creativității. Distracție plăcută!

  • Dans și voie bună „Ziua Tatălui”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

Dragii mei, pentru ca duminică sărbătorim “Ziua tatălui”, vă propun să cântați, să dansați și să vă distrați pe versurile cântecului: “Vreau să fiu ca tata”. Scopul acestei propuneri, îl reprezintă pregătirea unei surprize pentru tata și distracția. Distracție plăcută!

  • Activitate practică „Surpriză pentru tata”, Grupa Mijlocie, Nivel de vârstă 4-5 ani (Vieru Mădălina)

După ce ați învățat cântecul, vă propun să pregătiți împreună cu mămicile cadoul, adică să realizați pictură pe tricou.
Materiale necesare:
-un tricou al tatălui, simplu, alb
-pensule
-acuarele
Mai întâi, realizați un desen fără șablon, o variantă de lucru ce stimulează creativitatea. Apoi, puneți-vă imaginația la lucru și având ca fundal melodia “Vreau să fiu ca tata”, pictați.
Pregătirea acestei surprize vă va relaxa într-un mod creativ, îi va ajuta pe cei mici să se bucure de culoare și le va oferi posibilitatea de a lua parte la o surpriză de neuitat.  La mulți ani, dragi tătici! Spor la lucru!

 Call Now Button