Spor la treabă, grupa mijlocie!

Dragi părinți,

Cu toții suntem pasionați de mediul înconjurător și tocmai de aceea in prima zi a săptămânii va propun sa faceți un tur al “Muzeul National de Istorie a Naturii Grigore Antipa” din București.
Datorita situației dificile prin care trecem nu putem sa facem vizita acestui muzeu decât online. Acesta este link-ul de accesare a paginii:http://www.imagofactory.ro/muzee/antipa/antipa.html
Captarea atentiei se realizează cu ajutorul unor sunete de dinozauri.
Scopul acestei vizite este distracția și îmbogățirea cunoștințelor copiilor legate de evoluția naturii.
Vizionare plăcută!

  • Poezia “Micul Clovn”-Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

Oamenii comunică prin cuvinte dar și prin limbajul corpului: gesturi, mimică și postură. Vă invit să învățați poezia “Micul Clovn” și să vă distrați imitându-i gesturile.
Pentru captarea atenției, puteți sa folosiți trusa de farduri a mamei și sa va transformați într-un clovn. 🤡
Micul clovn:
“Un clovn vesel și haios,
Colorat de sus în jos,
În nuanțe calde, vii,
Cercetă către copii,
Sa vadă de-i admirat,
Aiurit, împiedicat.

Sar copiii să îl salte,
El se răsuci pe spate,
Și sta drept, tot zâmbitor,
Mulțumind copiilor.
Face plecăciuni mărunte,
Peruca-i veni pe frunte,
O ridică. E sucită,
Parcă și mai ciufulită. ”

Pentru a-l ajuta pe cel mic să învețe poezia, trebuie sa i se citească versurile tare, clar și să i se explice pe rând cuvintele necunoscute. Se învață mai întâi prima strofă după care se trece la a doua având grijă să repetam ceea ce am învățat.
Scopul acestei activități este distracția și memorarea unor versuri logic și expresiv.

Distracție plăcută!

 

  • ”Borcanul cu lucruri bune din viața ta”-Nivel de vârstă 4-5 ani ( Alexandra Făget)

Pentru o săptămâna veselă, vă propun pentru realizare impreuna cu cei mici, un borcan, în care să “puneți” doar lucrurile bune din viața dumneavoastră.

https://i1.wp.com/www.creatissimo.ro/wp-content/uploads/2016/11/7-330-x-330.jpg

Cum se realizează? Simplu!

Ia un borcan și decorează-l în mod creativ.

Taie pătrate din hârtie colorată și apoi roagă fiecare membru al familiei să scrie câte un lucru pentru care este recunoscător.Încercați să va gândiți la un lucru diferit în fiecare zi. Pe copiii mai mici care nu știu încă să scrie, îi puteți ajuta în acest sens! Și un desen este binevenit!Puneți apoi biletul în borcan, iar o dată pe lună, citiți cu voce tare toate bilețelele cu lucruri bune.O idee ar fi să transformați aceste biletele colorate într-o ghirlandă a recunoștinței pe care să o expuneți la vedere în casă.De captarea atenției nici nu se mai pune problema, cei mici oricum vor fi încântați de idee!! Importantă este modulația vocii atunci când le propuneți ideea! Spor la treabă!

 

  • Pictură “Lalele”-Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

      Pentru activitatea de astăzi aveți nevoie de o furculiță, creioane, hârtie pentru desenat și culori tempera.
Captarea atenției se va realiza cu ajutorul unei lalele care propune membrilor familiei să descopere o tehnică nouă și anume tehnica furculiței.
Vă invit să desenați pe o hârtie albă mai multe tulpini de lalele cu frunze folosind un creion verde. După de ce ați terminat de desenat tulpinile, luați furculita și imbibați-o în culori tempera apoi, cu partea din spate, imprimați florile deasupra fiecărei tulpini.
Lăsați aceste lalele să se usuce pentru câteva minute, iar apoi desenați fundalul:soarele, grădina.
Inainte de a începe realizarea lucrării, nu uitați sa va încălziți mâinile și să aveți grijă la poziția corpului.
Scopul acestei activități este distracția, dezvoltarea imaginației și a creativității.
Spor la lucru!

 

  • Joc “Ce încape într-un geamantan?”-Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

Este un joc ideal pentru orice moment al zilei. Pentru captarea atenției se poate folosi un geamantan care invită jucătorii să călătorească în lumea distracției.
Jocul are nevoie de cel puțin 2 participanți și se desfășoară astfel: adultul spune în gând alfabetul, iar copilul va spune stop atunci când consideră. Apoi, pe rând, fiecare jucător va spune cuvinte care încep cu litera respectivă și reprezintă obiecte care încap într-un geamantan.
Scopul acestui joc este distracția, dezvoltarea gândirii logice și a imaginației.

 

  • Activitate practică “Confecționează un Maracas”-Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

Astăzi vă invit să confecționați un instrument muzical numit “Maracas”. Acesta cu siguranță va aduce fericire pe chipurile dumneavoastră și ale celor mici.
Captarea atenției se poate realiza cu ajutorul unui solo de maracas, de Jhon Narvaez.
Pentru a realiza acest instrument muzical, aveți nevoie de o sticlă de plastic, pietricele, nasturi, boabe de porumb, fasole, orez, acuarele și pensule. Următorul pas este să umpleți sticla cu toate aceste materiale, o închideți bine,  iar după aceea, să decorați instrumentul realizat. Lăsați imaginația si creativitatea să vă ghideze. Scopul acestei activități este distracția și educarea gustului pentru muzică.

 

  • Joc logic “Găsește diferența!”-Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

Jocurile logice contribuie la dezvoltarea intelectuală a copiilor, stimulând inteligența și creativitatea. Pentru astăzi vă propun să dezlegați misterul unei fișe logice, munca în echipă fiind un mijloc plăcut și interesant de rezolvare a sarcinilor date. Captarea atenției se realizează cu ajutorul fișei de lucru. Distractie plăcută!

O săptămâna ușoară!!

 

  • Activitate gospodărească “Clătite americane”-Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

Copiii in bucătărie reprezintă o imagine adorabilă. Nu este simplu să gătești alături de ei și tocmai de aceea, este nevoie de inspirație. Pentru astăzi vă propun să preparați împreună cu micuțul dumneavoastră, pancakes (clătite americane). Acestea, alături de siropul de arțar, se află pe lista deserturilor populare in multe țări încă din vremurile vechi.
In Grecia Antică, acest desert era descris chiar și in operele poetului Cratinos. Principalele ingrediente folosite de grecii antici pentru prepararea clătitelor erau făina de grâu, uleiul de măsline, mierea și laptele.
Denumirea de pancakes a devenit populară începând cu sfarșitul secolului al XIX-lea și până în prezent aceste clătite pufoase au rămas unul dintre cele mai populare deserturi. Iar din acest motiv există chiar și o zi dedicată clătitelor, cunoscută ca Shrove Tuesday, care se sărbătorește in februarie sau martie, inainte de Ash Wednesday (prima zi din Postul Paștelui). In traducere, pancakes inseamnă „prăjitura la tigaie”, iar de-a lungul timpului acestea s-au mai numit „flapjack” și „griddle cake”.
Ingrediente:
– 2 ouă 🥚
– 250 ml lapte 🥛
– 200 grame făină
– 2 linguriţe praf de copt
– ½ linguriţă bicarbonat
– 1 plic zahăr vanilinat
– două linguri de zahăr
– 3 linguri de ulei
– un vârf de sare 🧂
– ulei
Pentru a putea capta atenția celui mic, vă propun să va costumați în bucătari!
Mod de preparare:
Măsuraţi ingredientele cu exactitate. Amestecaţi făină cu praful de copt, bicarbonatul, zahărul şi zahărul vanilinat şi daţi totul prin sită. Separaţi albuşurile de gălbenuşuri. Mixati albuşurile până când se fac spumă şi gălbenuşurile într-un alt bol cu un vârf de sare. Combinaţi laptele cu uleiul.
Turnaţi laptele cu uleiul peste gălbenuşuri şi amestecaţi cu combinaţia de ingrediente uscate (făină, praf de copt etc.), folosind mixerul. Încorporaţi albuşurile cu ajutorul unui tel. Amestecaţi cât mai încet până când compoziţia devine omogenă.
Încălziţi tigaia şi turnaţi puţin ulei în ea. Ştergeţi suprafaţă tigăii cu ajutorul unui şerveţel de hârtie. Acest procedeu va va ajută să obţineţi acea culoare maronie pe care o capătă în general clătitele americane.
După ce tigaia s-a încins bine, turnaţi un polonic din compoziţia de clătite exact pe centrul tigăii. Nu uitaţi! Clătită nu trebuie niciodată întoarsă de mai multe ori.Scopul acestei activități este distracția! Poftă bună!

  • Muzică și mișcare “Dansul ciocolatei”-Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

Dansul este una dintre cele mai distractive forme de activitate fizică. Acesta reprezintă o formă de relaxare și distracție care are un impact pozitiv din punct de vedere emoțional asupra copiilor.
În continuare, vă propun să dansați împreună cu cei mici “Dansul ciocolatei”, copiii având abilitățile necesare de a se transforma în instructori pentru părinți.
Pentru a putea învăța mai ușor mișcările, vă sugerez să vă lăsați ghidați de trupa Team4animation.
Scopul acestei activități este distracția și satisfacerea nevoii de mișcare. Distracție plăcută!

 

  • Activitate plastică “Pictură pe tricou”-Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

Astăzi vă invit să vă relaxați într-un mod creativ. Pictura îi ajută pe copii să își folosească simțurile, să exploreze emoțiile, să descopere culorile și să ia parte la experiențe plăcute. Aveți nevoie de un tricou alb și acuarele.
Ne vom folosi de tehnica picturii cu palma. Aceasta presupune întinderea unui strat de acuarele pe palmă și apoi prin apăsarea pe tricou, se obține o pată care sugerează un model ce poate fi completat cu ajutorul pensulei sau dactilo-picturii (tehnica pictării cu degetul).
Captarea atenției se realizează cu ajutorul materialelor de lucru.
Scopul acestei activități este distracția, stimularea creativității și a imaginației.

  • Experiment “Mesajul invizibil”-Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

Copiilor le plac experimentele și tocmai de aceea, vă propun să ne jucăm, să experimentăm și să ne transformăm în detectivi!
Pentru a realiza acest experiment, trebuie să stoarceți sucul de la o lămâie într-un pahar de apă, apoi amestecați bine. Introduceți un bețișor de ureche din bumbac în amestec și folosiți-l pentru a scrie ceva pe bucata de hârtie simplă.
Pentru a citi mesajul, tot ce trebuie să faceți este să țineți hârtia foarte aproape de un bec. Datorită luminii și căldurii emanate de bec, sucul de lămâie de pe hârtie va oxida și va deveni maro, dezvăluind astfel mesajul secret.
Dezvăluirea secretului:
Când sucul de lămâie este încălzit, acesta se descompune și eliberează carbon. Odată ce carbonul atinge aerul, acesta oxidează și vă permite să vedeți mesajul atunci când îl țineți la lumină.
Scopul acestei activități este distracția și îmbogățirea cunoștințelor copiilor.

Distracție plăcută!Call Now Button