Distracție și bucurie cu grupa mijlocie!

Dragi părinți, vă invit la joacă și bună dispoziție. Astfel, veți petrece timp alături de copiii dumneavoastră și veți crea amintiri care vor rămâne în memoria lor pe tot parcursul vieții. Distracție plăcută!

  • Desenează un portret!-Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

În această sesiune artistică, este ales un membru al familiei pentru un “portret” desenat rapid. Veți avea nevoie de niște creioane colorate, markere sau tempera și coli albe A4. Persoana care va reprezenta modelul, va fi aleasă în urma unei numărători:
“Din Oceanul Pacific,
A ieșit un pește mic
Și pe coada lui scria
Ieși afară, dumneata!”
Astfel, după ce modelul a fost ales, ceilalți membrii ai familiei se vor întrece în realizarea unui portret cât mai haios și mai apropiat de realitate.
Indicații : Atunci când pictezi, este bine să: – Îți protejezi hainele cu un halat sau cu un sorț.
-Înainte de a începe realizarea lucrării, nu uita să îți “încălzești” mâinile.
-Ai grija la poziția corpului! Spatele va fi drept, înclinat puțin către fața, în asa fel încât sa îți poți privi desenul, iar picioarele se vor sprijini pe toată talpa.
-După ce ai terminat lucrarea, curață bine pensulele și suporturile în care ai amestecat culorile.
Scopul acestui joc este distracția și dezvoltarea simțului artistic. Spor la lucru!

  • Jocul caracterizărilor-Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

Pentru acest joc va sfătuiesc să asociați cuvintele din lista următoare membrilor familiei: vesel, trist, curajos, fricos, curios, harnic, leneș, prietenos, politicos, darnic, atent, neatent, ordonat, dezordonat, manierat, nemanierat, cinstit, mincinos.
Jocul va porni de la ideea: “Calitățile se observă în ceea ce reușești să faci, în felul în care știi să vorbești, să te comporți și să comunici cu lumea din jurul tău”.Pentru a începe jocul, se desenează un tabel în care sunt scrise numele jucătorilor. Calitățile vor fi notate cu câte o bulină roșie, iar cele negative cu câte o bulină albastră.
Câștigător va fi cel care acumulează cele mai multe buline roșii.
Scopul acestei activități este distracția și conștientizarea comportamentului.

 

  • Povestea celor 3 purcelușiNivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

Pentru captarea atenției puteți să ascultați “Cântecul celor trei purceluși” . În cazul în care nu o aveți deja în propria bibliotecă, acesta este link-ul de pe care o puteți citi: https://andilandi.ro/amintiri-dintr-o-altfel-de-copilarie/…/
Vă sfătuiesc să le citiți povestea și să le explicați cuvintele necunoscute. Acest lucru se poate face într-un mod interactiv. Astfel, în momentul în care lupul suflă pentru a dărâma casele, puteți realiza aceeași acțiune.
După ce ați terminat de citit povestea, împreună cu cel mic, recapitulați titlul poveștii și acțiunile desfășurate.
De asemenea, vă propun să desenați casa cea mai rezistentă după modelul atașat.
Scopul acestei activități este distracția și exprimarea în propoziții corecte din punct de vedere gramatical.
Spor la lucru și distracție plăcută!

 

  • Activitate practică-“Casa mea”- Nivel de vârstă, 4-5 ani ( Mădălina Vieru)

După ce ați ascultat povestea, vă puteți juca “De-a arhitecții” și sa construiți o casă din carton și hârtie colorată.
Pentru următoarea activitate, atenția copiilor poate fi atrasa prin materialul pregătit : cutie veche de carton, lipici, hârtie colorată, foarfecă, diferite materiale decorative (floricele, sclipici și creioane colorate).🎨
Unul dintre adulți îl va ajuta pe cel mic sa decupeze ferestrele și ușile. Puteți alege sa scoateți cu totul bucățile decupate și să puneți altceva în locul lor, de exemplu folie de plastic ca să imite transparenta geamului sau puteți decupa doar anumite laturi ale dreptunghiurilor. Cu resturile de hârtie colorată sau cu creioane și materiale decorative, se finisează aspectul exterior al casei.
Înainte de a trece la lucru, nu uitați să vă încălziți mâinile iar atunci când veți lucra aveți grijă la folosirea materialelor și să nu vă răniți cu foarfeca!


Spor la lucru și distracție plăcută!Call Now Button